onsdag 30 december 2020

Stridsfrågorna i Haninge 2021


Kampen fortsätter, trots eller utan pandemi

2020 var ett tufft år för många. Arbetslöshet, permitteringar, isolation från nära och kära samt förlust av nära och kära. Covid–19 blottade kapitalismens sjukdomstillstånd och statens roll, globalt och i Sverige; Regeringen valde att rädda storfinansen och de mest förmögna framför vård, beredskap, samhällsskydd samt arbetarklassens inkomster, hälsa och liv. 

I Haninge har S-C-L-KD-styret – trots coronakrisen – fortsatt nedskärningarna i välfärden, exempelvis i äldreomsorgen och även genomfört flera inskränkningar vad gäller demokratiska procedurer och insyn.
– Vi har trots pandemin och dess begränsningar, på både möjligheten att samlas och på partiets ekonomi, fortsatt efter bästa förmåga att ta strid mot kommun(s)tyrets nedskärningar och försämringar, säger Mattias Bernhardsson, organisatör för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge.
Två av de fyra fritidsgårdarna kommunstyret beslutade att lägga ned har räddats efter protester och ansträngningar av ungdomar, föräldrar och Rättvisepartiet Socialisterna.


2021 fortsätter Rättvisepartiet Socialisterna flera viktiga strider, utefter förmåga, trots eller utan pandemi:
Kom med du också, vi behöver vara fler! Ansök om medlemsskap i Rättvisepartiet Socialisterna idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.