torsdag 14 februari 2008

RS i kommunfullmäktige

Artikel ur Offensiv

Den 31 januari sade Gilbert de Wendel i ett ABC-inslag att skolan hade högsta prioritet i Haninge. Frågan man ställer sig då är vad som menas med högsta prioritet när 167 heltidstjänster försvinner från Haninges skolor, som redan är bland de sämsta i landet.
Lina Thörnblom kritiserade uttalandet på Haninges kommunfullmäktigemöte den 11 februari, och frågade hur man skulle ersätta den kompetens man förlorat i och med nedskärningarna.
Moderaten de Wendel, ordförande i kommunstyrelsen, svarade undvikande och gick istället till attack mot argumenten. Han ifrågasatte trovärdigheten och höll fast vid sina lögner genom uttalandet ”Man inte kan begära att Lina Thörnblom ska ha koll på hela skolsituationen”.

lina_t_001
Lina Thörnblom


Kortare tid i förskolan
Återigen togs frågan om förkortad vistelsetid på förskola för barn till arbetslösa och sjukskrivna upp. Den borgerliga majoriteten säger att barn till arbetande föräldrar måste ha rätt till pedagogisk verksamhet, samtidigt som man säger att barn till arbetslösa mår bättre av att vara hemma med sina föräldrar.
– Moderaterna är kända för att tala om valfrihet men det gäller tydligen inte i den här frågan, här tvingas barnen istället gå hem klockan 14:00 och blir avbrutna från lek, sade Mattias Bernhardsson för RS.

John Hogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.