onsdag 15 oktober 2014

Demokratikämpen Ayman Adel Amin får permanent uppehållstillstånd efter flera års kamp

DN 20/6 2014
"Grattis Ayman Adel Amin, som äntligen har fått uppehållstillstånd! En jagad människorättskämpe som de svenska myndigheterna ville utvisa rakt armarna på den blodiga al-Bashirdiktaturen i Sudan. Flera års kamp och arbete gav resultat, mot alla odds. Tack Ayman för din kamp, alla i Asylrörelsen Stockholm och alla andra som bidragit i kampanjen!"

Det hälsar idag Mattias Bernhardsson som tillsammans med andra i Asylrörelsen Stockholm kämpat för asyl åt Ayman i två år. Trots att Aymans asylansökan hade avslagits (felaktigen) på alla instanser, lyckades Asylrörelsens arbetsgrupp samla överväldigande bevis för Aymans asylskäl, vilket mot alla odds ledde till att Migrationsverket beviljade ny prövning.

I Sudan jobbade Ayman aktivt mot regimens diktatur och tortyr. I Sverige - även som gömd - har Ayman fortsatt varit en nagel i ögat på al-Bashirs regim. Ayman deltog i den världsomspännande och kända kampanjen för att stoppa steningen av 23-åriga Layla Ibrahim Issa, med protester utanför ambassaden och uppvaktningar av utrikesministern.
När diktators högra hand Nafie Ali Nafie besökte Sverige lyckades Ayman och Asylrörelsen pressa Utrikespolitiska Institutet att ställa in sitt planerade möte ihop och gick till angrepp mot både diktaturen och Carl Bildt i media.
Ayman Adel Amin leder en protest vid Sudans ambassad
Det är en lättad och glad Ayman som idag fick veta att han har fått permanent uppehållstillstånd:
- Det har varit en lång kamp, men också inspirerande att få kämpa med alla som engagerat sig. Kampen för demokrati fortsätter! Jag kommer aldrig sluta kämpa, berättar Ayman som bland annat är aktiv i Sudanese Front for Change och Rättvisepartiet Socialisterna.

– Vi kommer att göra vårt bästa för att överlämna Sudans blodtörstiga president till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) och för att bygga ett nytt Sudan, avslutar Ayman.

Bakgrundslänkar:
> Om Aymans fall (RS Haninge)
> "Jag minns hur sadistens händer darrade" (Aftonbladet)
> Aymans fall i riksdagen
> Ayman vittnar om situationen i Sudan (RS Haninge)
> "De kommer att döda mig" (Aftonbladet)
> Ayman Amin uttalar sig mot Nafie Ali Nafie och Sudans diktatur (Aftonbladet)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.