fredag 26 juli 2019

Vi bär knapparna tills 12-timmarspasset avskaffats


Undersköterskor och vårdbiträden i Haninge bär knappar mot 12-timmarspassen på arbetsplatsen 

”Stoppa tolvtimmarspassen”, ”Ingen orkar tolv timmar” och ”Utmattad efter tolvtimmarspass” står det på knapparna som  nu sprids som en löpeld bland anställda på kommunens vård- och omsorgsboenden. 

En av de allt fler som nu bär knappen varje dag på jobbet är vårdbiträdet Saga Rönnlund som förklarar varför:

– Det händer att jag går hem helt svimfärdig efter ett halvt sådant här pass. Eftersom grundbemanningen är ett minimum. Vi måste göra våra röster hörda. Vi bär knapparna tills 12-timmarspasset avskaffats.

– Jag säger nej till 12-timmarspass och därför bär jag och mina kollegor denna knappen. Nu är det nog, säger vårdbiträdet Fama Amanda Njie
Mattias Bernhardsson (RS)
– Över 170 undersköterskor och vårdbiträden på samtliga kommunens vård- och omsorgsboenden i Handen, Vendelsö, Västerhaninge, Tungelsta och Dalarö har anslutit sig till kampanjen Nej till slavliknande scheman i Haninges äldreomsorg (för anställda i kommunens äldreomsorg). Det är alltså mer än hälften av alla anställda som aktivt anslutit sig, med massivt stöd av alla andra anställda på boendena, säger Mattias Bernhardsson, organisatör för Rättvisepartiet Socialisterna och kampanjen mot 12-timmarspassen
Är du anställd i Haninges äldreomsorg och vill gå med i kampanjen och/eller ställa dig bakom uppropet? Maila oss på rs.haninge@socialisterna.org.

Läs tidigare artiklar:
> Växande uppror mot 12-timmarspassen (18 juni)
Nej till slavliknande scheman i äldreomsorgen (15 april)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.