onsdag 18 augusti 2021

Sommarlägret laddade för strid

Grundkurs i boxning. Foto: Elin Aydin

Möten, boxning, grillning, skräckfilm, bad och lek


av Maria Badri

- - -

Efter över ett år av zoom-möten träffades medlemmar och sympatisörer från hela Sverige under Rättvisepartiet Socialisternas traditionella sommarläger. Lägret bestod av en lagom blandning aktiviteter, workshopar, häng och politisk skolning med utgångspunkt i årets tema: perspektiv på den socialistiska kampen.


I samband med den härliga återföreningen av kamrater öppnade lägret upp för möjligheter att uppdatera varandra kring de mest framstående händelserna och utvecklingarna inom kampen, med både ett inrikes och utrikes perspektiv. Framför allt låg fokuset på framgångarna inom kampanjen Nej Till Marknadshyra med Elin Gauffin (RS) och gästtalare från både Vänsterpartiet och Hyresgästföreningen. Fokuset låg även på att ladda upp inför höstens klimatdemonstrationer.
Vilgot Karlsson inledde det första stormötet på fredagen med en genomgång av förväntningar och förhoppningar inför lägret. Därefter fortsatte diskussionerna i seminarieform om Det brunblåa blocket med Petri Myllykoski, Imperialismen med Vilgot Karlsson och Ekologisk Socialism med Arne Johansson.

Skräckhistorier vid lägerelden. Foto: Mattias Bernhardsson
Efter seminarierna fanns det tid för bad, musik, lek och allmänt häng. Dagen avslutades med stormöte på temat En värld mogen för Socialism och därefter grillning vid lägerelden samt skräckfilmsvisning i stugan (det var ju fredag den 13:e).
På lördagen fortsatte seminarierna den här gången med temat Facklig Kamp med Louise Strömbäck, Trotskismens grunder med Elin Aydin och Marxisters dubbla uppgifter med Per-Åke Westerlund.
Efter dagens seminarier höll Natalia Medina i en lättsam boxningsträning på ängen. Dagen avslutades med stormöte om Staten & Kapitalet – där bland annat Robert Bielecki talade om eran av nationalistisk kapitalism – och ännu en gång sång vid lägerelden och skräckfilmsvisning.
På söndagen inleddes lägrets sista seminarier. Dessa på temat Vart går Vänsterpartiet med Elin Gauffin (RS) och gästtalaren Jonas Karlsson (V), Marx klassanalys med Mattias Bernhardsson och Kshama Sawants återvalskampanj med Boel Bernmark.

Boel håller takten vid tältängen. Foto: Elin Aydin

Sommarlägret avrundades med ett sista stormöte med temat Nej Till Marknadshyra och inspirerande ord från flera talare. Elin Gauffin tackade deltagarna som möjliggjort lägret och avslutade mötet med orden:
– Det är tydligt att det här sommarlägret inte bara varit någon semester utan vi har helt enkelt förberett oss inför en kampfylld höst. ■
Lite fler foton från lägret:

Några från Unga Socialister tar gruppbild. Foto: Vilgot Karlsson
Tältängen. Foto: Mattias Bernhardsson
Varför sjunga på mark när en kan sjunga i träd? Foto: Elin Aydin
Barnstranden. Foto: Mattias Bernhardsson
Möte: från vänster: Elin Gauffin (RS), Jonas Brännberg (RS) och Jonas Karlsson (V). Foto: Arne Johansson
Socialister i träd. Foto: Elin Gauffin
Grillmiddag! Foto: Mattias Bernhardsson
Köksteamets Bœuf bourguignon, efter 12 timmar i köket. Foto: Mattias Bernhardsson
Köksteamets utsikt. Foto: Mattias Enroth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.