fredag 18 maj 2007

"Rör inte våra lärare"

Artikel ur Offensiv

Med tal, sång och musik avlöpte vårens fjärde protest mot nedskärningarna inom Haninges skola och barnomsorg.
Den livliga protesten utanför fullmäktiges möte 14 maj var arrangerad av Vikinga föräldraförening.

Torgmötet samlade ett hundratal åhörare och var anordnat av Vikinga föräldraförening, en förening som bildats med hast under våren då föräldrarna insåg hur hårt deras barn skulle drabbas av nedskärningarna.

2007-05-14_001


Ordföranden för Vikinga föräldraförening Maria Lindgren vid protesten den 14 maj

Gäller våra barns framtid
Talare var, förutom personer från Vikinga föräldraförening, Joel Eriksson från Elevkampanjen och Kajsa Höber från Rädda barnen.
Två av de tre föregående protesterna hade följts av att den borgerliga majoriteten under trycket från protesterna tvingats att skjuta till pengar.

Protester fungerarÄven detta protesttillfälle följdes av en liten framgång.
Efter halva torgmötet kom besked från det pågående kommunfullmäktigesammanträdet att frågan om nedskärningarna skulle återremitteras då det fanns oklarheter som måste utredas ytterligare.
Detta innebär inte att hotet om nedskärningar har försvunnit men är ändå en viss framgång jämfört med innan eftersom det nu finns ett hopp igen. Det är tydligt att kamp och protester fungerar.
Varför protesterar du idag?
– Inför valet pratade majoriteten om att skolan skulle förbättras men nu skär dom istället ner. Det är rent kriminellt, svarar Martin Ahlsén, medlem i Vikinga föräldraförening.

Tobias Lindberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.