torsdag 26 mars 2009

För ett nazistfritt Haninge!

250 personer samlades på torget i Jordbro för att protestera mot nazisternas våld. Boende i området var upprörda och skärrade över söndagens nazistattack men visade ett stort stöd och vilja att agera på dagens manifestation.

– Jag kommer inte att låta mig tystas! Jag kommer att fortsätta att kämpa för asylrätten, för bättre belysning i Jordbro och för vård och skola. Vi viker inte en tum, vi ger inte en meter åt nazister, inledde Mattias Bernhardsson manifestationen mot nazistvåld i Jordbro.

Mattias Bernhardsson, aktiv antirasist, sitter i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge och blev söndagen den 22 mars utsatt för mordförsök på väg från sitt eget hem i Jordbro.

Under veckan har Rättvisepartiet Socialisterna drivit en aktiv antinazist-kampanj i Haninge på skolor, arbetsplatser och med flygbladsutdelningar vid pendeltågsstationen.

Bemötandet från folk i Jordbro har varit otroligt stöttande, med personer som ständigt kommit fram och undrat hur Mattias mår och vad vi kan göra.

Uppslutningen på dagens manifestation med 250 deltagare på torget i Jordbro visar att man är villiga att agera och vägrar att låta nazister etablera sig i området. Ett nätverk, ”För ett nazistfritt Haninge”, har startats igång där många jordbrobor med flera redan anslutit sig.

Med att arrangera manifestationen, förutom Rättvisepartiet Socialisterna, var: Socialistiska Partiet, Brandbergen Ungdom, Kulturföreningen Levande Zon, Latinamerikanskt Forum och Elevkampanjen.

RS Haninge

Här nedanför ser ni bilder från manifestationen i Jordbro:


Incumbencia_3600
Mattias Bernhardsson

Incumbencia_3525


Incumbencia_3449


Incumbencia_3572


Incumbencia_3483

Incumbencia_3469

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.