onsdag 1 april 2009

ArbetarInitiativet tar strid mot klassamhället

Artikel ur Offensiv

Första aktionen vid AB Volvos bolagsstämma

Stämningen var på topp bland de 140 deltagarna när ArbetarInitiativet – antikapitalistiska EU-motståndare för jobben, välfärden och klimatet bildades i lördags den 28 mars i Tensta träff. Kontrasten mot LO-toppens och socialdemokraternas pågående bonus- skandaler kunde inte vara större.


arbetarinitiativet003

arbetarinitiativet002

ArbetarInitiativet som lanseras nu för att ställa upp i EU-valet den 7 juni deklarerar att det som brukar kallas ”det minst onda”, d v s S, V och MP, inte längre är gott nog.

Medan inget av dessa partier till exempel vet vad de ska säga om den sena­ste veckans bonus- och pensionsskandaler för de­ras vänner i LO-ledningen och därför håller tyst, genomför ArbetarInitiavet en serie protestaktioner mot bonusar och aktieutdelningar vid AB Volvos och Swedbanks bolagsstämmor den 1 respektive 24 april.
Medan S och V i Västernorrlands landsting gemensamt försvarar en nedskärning av 500, d v s vart sjätte, jobb på Sundsvalls sjukhus är det en kandidat för ArbetarInitiativet, RS:aren och sjuksköterskan Per Johans- son, som manar till massprotester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.