söndag 14 mars 2010

RS gästtalade på Ung Kurds årsmöte


I lördags gästtalade Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge, på Riksförbundet Ung Kurds årsmöte. Mötet som hölls på ABF-huset i Stockholm samlade 100 deltagare.

– Ungdomsverksamheten ni ordnar som läxlasning, sommarläger, kurser osv är än mer viktiga när högerpartierna skär ner på ungas fritidsverksamhet. Tillsammans kan vi försvara våra förorter och kämpa för ungas rätt till drog- och gängfria miljöer, uppmanade Bernhardsson och pekade särskilt på behovet av att kämpa för alla barns rätt till hemspråksundervisning.

Bernhardsson fördömde att den belgiska staten på order av Turkiet angrep den kurdiska TV-stationen ROJ TV och den svenska högerregeringens okritiska hållning till den turkiska regimen.

– Carl Bildt (M) vill inte diskutera mänskliga rättigheter om det står i vägen för att komma överens med turkiska regimen om privatiseringar och fortsatta attacker på arbetarklassens villkor, sa Bernhardsson.

Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar till fortsatt samarbete med Ung Kurd och andra som kämpar för ungas rättigheter, för solidaritet och rättvisa.


Mattias Bernhardsson (RS)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.