måndag 15 november 2010

Folkpartiets kommunalråd i Haninge anklagas för rasism

Under Folkpartiets årsmöte i Haninge igår visade partiets kommunalråd, Peter Olevik Dunder sin rätta färg. Sju poster skulle tillsättas genom val. På valberedningens lista stod Sepide Erfani, med iransk bakgrund, på andra plats. Men Erfani blev inte vald. Hon hade "ett asiatiskt temperament" enligt kommunalråd Peter Olevik Dunder. Mötet fick avbrytas när Dunder kastade ur sig att hon "uppträder osvenskt".
Sepide Erfani blev inkallad i ett rum med valberedningen vilka då informerar henne att "med det här beteendet" kunde hon inte bli vald i kommunfullmäktiges valberedning. Vad valberedningen tänker göra åt kommunalrådets rasism är inte lika tydligt. Än så länge är han anmäld till Diskrimineringsombudsmannen.
– Jag har inget förtroende för Peter Olevik Dunder och kommer att begära att han ställer sin plats till förfogande, säger FP:s Haningeorförande Mikeal Trolin till SvD.
Kommunalrådet Olevik Dunder måste avgå. Men det handlar inte om en enskild förteelse eller enskild person inom FP som uttalar sig rasistiskt – för det finns flera – det handlar om hela partiets politik. FP är pådrivande i regeringens attack på sjuka och arbetslösa. Samtidigt som FP, med krav på språktester och försämringar för flyktingar, fiskat i grumliga vatten. Detta exempel bara understryker behovet av en antirasistisk rörelse underfrån mot högerpolitiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.