torsdag 24 januari 2013

9 februari: Slut upp mot SD:s rasism och högerpolitik

Mer info på facebook-eventet

Sverigedemokraterna bildades av nazister för 25 år sedan ur den militanta rörelsen BSS (Bevara Sverige Svenskt). På deras årsdag, lördagen den 9 februari, hålls därför protester mot rasism. Sverigedemokraterna själva ska både fira sina 25 år som rasistparti och hålla en ”framtidskonferens”. På skolor, arbetsplatser och i bostadsområden genomför Rättvisepartiet Socialisterna just nu en kampanj mot SD-rasismen.

– En del säger att Sverigedemokraternas politik inte är rasistisk. Men de har en massa förslag på olika villkor för människor beroende på vilket land man är född i. De är ett hot mot alla arbetare och ungdomar, säger Ruben Derkert (RS), som är aktiv i kampanjen.

Med sin rasistiska politik vill de splittra den kamp som behövs underifrån, mot o­rättvisor, för jobb och bostäder. Det är just dessa orättvisor som har gett rasisterna en grogrund. Sverigedemokraterna vill framstå som annorlunda, men i de allra flesta fall röstar de med regeringen för försämringar.

De vill sänka skatten för banker och företag och de vill satsa ännu mer på militären och urholka LAS (lagen om anställningsskydd). Kampanjen har fått bra gehör och antirasistiska elevgrup­per är på väg att bildas på flera skolor i Stockholm.

– Även på arbetsplatserna behövs ett svar till rasismen. Det är gemensam kamp som kan rädda jobben och välfärden, förklarar Ruben Derkert.

Nu mobiliserar RS för fullt inför protester mot rasism den 9 februari på skolor och högskolor, protester kommer även ske på andra håll i landet . Flera elevgrupper håller på att bildas på flera gymnasieskolor i Stockholm. Slut upp mot rasismen den 9 Februari. Låt inte rasisterna gå framåt. Organisation är makt.

RS Stockholm

Relaterat:
> Högerns falska antirasism
> Hur svara den högerextrema terrorn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.