måndag 15 mars 2021

Bygg inte bort barnens idrottsplan


Över 600 har skrivit på namnlistan för att behålla idrottsplanen i Lillgården, Tungelsta • Rättvisepartiet Socialisterna kräver demokratiska samråd


> Skriv på de boendes namninsamling här

av Robert Bielecki
- - - 

När Haninge bygger som aldrig förr syns obalanserna. Barn och ungas fritid och idrottsytor är bortprioriterade. Så är fallet i Lillgården vid Tungelsta där kommunen vill bygga bort den enda ytan för spontanidrott.

Ytan ligger vid vändplanen för buss 835, motsvarande en mindre fotbollsplan som används flitigt av alla boende; på sommaren till fotboll, boule, parkering för hästtävlingar, loppis och cykelinlärning för de små; på vintern spolar de boende planen som blir områdets ishäng för hockey och skridskoåkning.
Kommunen vill bygga ett LSS-boende på spontanidrottsytan. Men de boende i Lillgården har lämnat alternativa förslag till kommunen alldeles i närheten på var LSS-boendet kan byggas, utan att det tar bort Lillgårdens enda spontantidrottsyta.
"understryker behovet av omvänd planprocess"
Detta understryker behovet av omvänd planprocess. Rättvisepartiet Socialisterna har vid flera tillfällen krävt att kommunen måste införa omvänd planprocess, vilket innebär att samrådet med boende sker först, innan kommunen spenderar stora summor pengar på förslag som saknar stöd bland folket.
En omvänd planprocess är mer demokratisk och skulle innebära fler konstruktiva byggnadsförslag från dem med lokala kunskaper, snarare än att folk tvingas ägna sitt deltagande på att argumentera emot redan färdigställda förslag från tjänstemän som främst har suttit vid ritbordet.

Boende i Lillgården samlar namn för att behålla idrottsplanen – över 600 har skrivit på hittills – och vi i Rättvisepartiet Socialisterna ger vårt fulla stöd samt manar alla att skriva på namninsamlingen

Läs också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.