tisdag 16 mars 2021

Haninge skär ned i välfärden men ger 25 miljoner till externa konsulter

Foto: Natalia Medina

Haninge(s)tyret beslutat om "affärsutvecklingsstöd till tillväxtföretag" för 25 miljoner • Samtidigt fortsätter nedskärningar i skola och omsorg

Haninge kommun ska – med skattepengar – "erbjuda kostnadsfri affärsutvecklings- och rekryteringsstöd" till tillväxtföretag i Haninge. Målet sägs vara att hjälpa företagen att skapa nya jobb under en femårsperiod. Det beslutade kommunstyrelsen nyligen. Kostnaden är 25 miljoner kronor. Samtidigt pågår nedskärningar i bland annat äldreomsorgen, skolan, förskolan och på miljöarbetet.
– Det finns inget som garanterar att företagen kommer att anställa fler med det här stödet. Det visar tidigare erfarenheter. Dessa 25 miljoner kronor hade istället kunnat finansiera 50 nya anställda på våra äldreboenden och förskolor, alltså garanterade jobb istället för att hoppas på jobb som någon annan ska skapa, säger Katja Raetz, specialistsjuksköterska och aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge
Konsultstödet är också ytterligare ett exempel på det demokratiska haveriet i Haninge. Kommunfullmäktige röstade nej till ett liknande förslag i november – nu driver man istället igenom det i kommunstyrelsen.
Behovet av en riktig arbetarpolitik i Haninge är skriande. Vi fortsätter att ta strid för det massiva upprustningsprogram som välfärden skulle behöva för att skapa garanterade jobb. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.