fredag 22 juli 2022

Barn påkörd av bil på Moränvägen – där kommun(s)tyret vägrat bygga farthinder

Moränvägen, Jordbro

Rättvisepartiet Socialisterna har krävt farthinder på Moränvägen i sex år – igår blev en pojke påkörd med livshotande skador

Vid 19-tiden igår kväll blev en pojke påkörd av en bil på Moränvägen i Jordbro. En kvinna på väg hem från jobbet såg olyckan och gav pojken hjärt- och lungräddning tills ambulans anlände. Bilisten smet från platsen.

"Det är bara en fråga om tid innan någon blir ihjälkörd eller allvarligt skadad. Det är särskilt mycket barn som passerar gatan". Det skrev Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisterna till kommunen i februari, i ett förslag om att bygga farthinder på Moränvägen. Men frågan är äldre än så. Redan år 2017 krävde Rättvisepartiet Socialisterna farthinder på Moränvägen i en utfrågning i kommunfullmäktige av Stadsbyggnadsnämndens socialdemokratiske ordförande. Men inget har hänt.
Mattias Bernhardsson (RS)
– Hade det inte varit Jordbro så hade kommunstyret byggt farthinder på en gång. Jag har pratat med så många föräldrar som genom åren kontaktat kommunen och politikerna om trafiksituationen på Moränvägen och inte fått gehör alls. Man blir arg, säger Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisterna som i dagarna kommer att förnya kraven på farthinder.
"Det behövs farthinder som effektivt sänker hastigheten, förslagsvis ett flertal klassiska fartgupp längs med Moränvägen alternativt aktiva dynamiska farthinder", står det i läsa i förslaget Mattias Bernhardsson skrev i februari. 

Läs också:
> Haningepolitikerna höjde sina egna löner 
> Här är nedskärningarna i Haninge(s)tyrets budget
> Det kämpande arbetaralternativet i Haninge kommunval
> Här är Rättvisepartiet Socialisternas valsedel för kommunvalet i Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.