onsdag 26 januari 2011

80 på möte för att rädda högstadiet i Jordbro

Nätverket ”Uppror för Jordbros framtid” hade sitt första stormöte i Jordbromalmsskolans aula med 80 deltagare.
Många ungdomar, elever, föräldrar, lärare och folk från föreningslivet slöt upp. Inriktningen var tydlig – skolan ska räddas.
Förutom representanter från Rättvisepartiet Socialisterna (RS) – som deltar i kampanjen – var även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet på plats för att uttrycka sitt stöd till kampanjen.
Mötet totalsågade politikernas argument om att det hela rör sig om en lokalkostnadsfråga.
På mötet beslutades om att ha en demonstration utanför grund- och förskolenämndens möte den 9 februari, samt en demonstration utanför kommunfullmäktige den 7 mars, när det slutgiltiga beslutet ska fattas.
– Det går att förändra saker och ting när folk bara vill, titta bara på Tunisien, sa läraren Ali Altinkaynak och hoppades på en 500 personer stark demonstration den 7 mars.
Alla på mötet tog också varsitt papper med kontaktuppgifter till samtliga ledamöter och ersättare i grund- och förskolenämnden, för att kunna pressa dessa att ändra sig om beslutet att lägga ner Jordbromalmsskolan.
– Kamp lönar sig, vi har besegrat kommunledningen förr! berättade Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Lina Thörnblom om skolstrejkerna och demonstrationerna 2007 som tvingade politikerna att skjuta till över 50 miljoner till skolan och avskaffandet av skollunchavgifter 2006.
En arbetsgrupp bildades för att verkställa stormötets beslut – att göra en kampanjplan för mobilisering inför demonstrationerna, skriva en debattartikel till de stora tidningarna samt att kräva att nämndmötet ska hållas öppet och inte slutet.
Mötet diskuterade inte bara Jordbromalmsskolans framtid utan att det även krävs kamp för upprustning av hela Jordbro – centrum, service och bostäder.
RS Jordbro
Från vänster: Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Mattias Bernhardsson och läraren Ali Altinkaynak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.