onsdag 22 maj 2013

”Nej till polisvåld och vandalisering - Husby kräver respekt!”

Arne Johansson (RS) manar till enhet i dagens SVT Debatt • Hundratals husbybor demonstrerar mot polisvåld och vandalisering


- - - - - - - - - -
Uppdatering:
Husby: "Det var de boende, inte polisen som återställde lugnet"

Lugnet har återvänt till Husby efter onsdagens manifestationer av nätverket Järvas Framtid och Streetgäris, rapporterar en av initiativtagarna Arne Johansson (RS):
- Allt fler har nattvandrat, vi har korvgrillning på torget som skänkts av Orient Livs gratis och någon tog ut en bergsprängare med Bob Marley-musik. Vi har dans och musik arrangerad av Streetgäris. Sällan har väl folk spontant börjat tala med varandra så spontant sedan rädslan väl övervunnits. Och det var de boende, inte polisen som återställde lugnet, säger Arne Johansson.

- - - - - - - - - -

Nätverket Järvas framtid tog med dagens manifestation i Husby ett nödvändigt enighetsinitiativ för att få ett slut på polisvåldet och vandaliseringen. En av initiativtagarna var husbybon Arne Johansson från Rättvisepartiet Socialisterna, som inför manifestationen även skriver på SVT Debatt:

"Husby har en stolt tradition av kamp mot social nedrustning och attacker på vår gemensamma service. Vi har alltid stått enade.... Vi stoppade privatiseringen av badet och rivandet av gångbroarna. Enad kamp stoppade också borgarnas försök till ‘social rensning’ med 70-procentiga hyreshöjningar. Med enad kamp riktad mot de ansvariga – inte husbybornas bilar och hem – kan vi också få ett slut på polisvåldet och den destruktiva och missriktade vandaliseringen." 

"Manifestationen kräver bland annat en oberoende utredning och ursäkt från polisen, ett stopp för polisens brutalitet och militariseringstendenser, omedelbara åtgärder för jobb och utbildning till alla unga, social upprustning av service och bostäder på våra villkor och stopp för alla privatiseringar och nedskärningar. Dessutom vill vi Husbybor se ett slut på vandaliseringen av våra hem – det är oförenligt med den gemensamma kampen."
- - - - - - -
Relaterat: SR SR2 SR3 SR4 SR5 SR6 AB AB2 AB3 Expr SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6 DN
> Artikel på socialisterna.org
Kriminalrelaterade artiklar på RS Haninge
> "Hammarkullen reser sig mot våldet" (RS demo i Gbg)
> GP om RS demo i Hammarkullen
- - - - - - -

Bilder från dagens manifestation:
Enzo Costa talar för Rättvisepartiet Socialisterna
Arne Johansson öppnade som konferencier


Artikel från manifestationen kommer på RS Stockholm ikväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.