onsdag 7 februari 2018

Rättvisepartiet Socialisterna portas från valdebatten


Alla kommunfullmäktiges partier utom Rättvisepartiet Socialisterna inbjudna till kommunens valdebatt för 850 elever på Fredrika Bremer-gymnasiet på fredag

Rättvisepartiet Socialisterna sitter i Haninge kommunfullmäktige sedan 2006. Vi valdes in året efter vår skolkamp tillsammans med hundratals aktiva elever på Fredrika Bremer-gymnasiet som tvingade kommunen att avskaffa skollunchavgiften på gymnasietÅret efter vi valdes in ledde vi skolstrejker som räddade 100 lärarjobb. Vi är en nagel i ögat på de styrande politikerna.


De styrande i Haninge önskar bli kvitt oss den 9 september. Därför har alla partier i kommunfullmäktige bjudits in till paneldebatt på fredag på Fredrika Bremer-gymnasiet – alla partier UTOM Rättvisepartiet Socialisterna.


Huvudansvarig för att anordna debatten är moderatpolitikern Alexandra Anstrell (M). Att hon inte gillar oss framgår av flera artiklar i Mitt i Haninge den senaste tiden där hon attackerar Rättvisepartiet Socialisterna (Hon säger att vi inte är vuxna). Anstrell (M) har blivit känd som moderatpolitikern som i hopp om att få röster bedrev en faktalös hetskampanj mot Södertörnsvargen och ansökte om skyddsjakt på detta rödlistade djur [Naturvårdsverkets lista på hotade arter]. Hon är arg för att vi startade en kampanj för att stoppa skyddsjakten: 1800 gick med i kampanjen och 47 000 skrev på namninsamlingen.

Nu skyller både Anstrell (M) och andra toppolitiker ifrån sig och säger att det är rektorn som bestämt att Rättvisepartiet Socialisterna inte ska få vara med i debatten.
Men Anstrell (M) skrev själv i inbjudan till partiernas gruppledare den 19 december att hon "fått i uppgift" att anordna debatten.

Att Anstrell (M) och skolans rektor själva kan besluta att ett av kommunfullmäktiges demokratiskt valda partier inte ska få delta i en debatt kommunen själva ordnar är ett hot mot demokratin. Vi vet att Moderaterna med flera inom makteliten är rädda att de inte kan vinna mot oss i några politiska debatter, men att porta oss från partidebatten är diktatoriskt.
En annan bortförklaring är att debatten handar om rikspolitik. Utmärkt! Rättvisepartiet Socialisterna är ju ett rikstäckande parti från Kiruna till Malmö och har en väl utvecklad rikspolitik i alla stora politiska frågor.

Innan vi valdes in i kommunfullmäktige 2006 fick vi inte vara med i debatterna för att vi ”inte sitter i kommunfullmäktige”. Efter vi valdes in fick vi inte vara med för att vi ”inte sitter i riksdagen”. Om vi väljs till riksdagen så kommer de att säga att vi inte får vara med för att vi ”inte sitter i Europaparlamentet”, och efter det kommer vi inte få vara med för att vi inte sitter i “Rymdimperiet” etc.

Låt inte rektorer och toppolitiker bestämma vilken politik du ska få ta del av eller inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.