torsdag 4 oktober 2018

Kom med i Haninge mot rasism

Nu trappar vi upp den antirasistiska kampen i Haninge

Efter valet är det tydligt att den antirasistiska kampen måste fortsätta och trappas upp.
Att det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna gick framåt såväl i riksdagsvalet som i Haninge kommunval (från 6 till 11 mandat i kommunfullmäktige) talar sitt tydliga språk.
SD har redan stöd av halva Moderaterna och av Kristdemokraterna, som tydligt flörtar med SD om att dela makten.


I Haninge står M och SD varandra nära och det finns en allvarlig risk i att de kommer att bilda kommunstyre tillsammans.
När ledande SD:are deltog på debatt på Fredrika Bremergymnasiet inför valet kallade de elever för ”hora” och ”apa”. Detta är den rasism och sexism som SD alltid har stått för och som, om de fortsätter att växa, kommer att fortsätta spy ur sig än mer. Det i sin tur stärker de våldsamma nazisterna i exempelvis NMR.

När även de flesta stora etablerade partierna sedan en tid tillbaka alltmer har anpassat sin politik och retorik till SD – med hets, skuldbeläggning och angrepp mot flyktingar och förortens folk, stängda gränser mot de som tvingas fly från krig, förtryck och terror med mera – blir det tydligt att vi tillsammans måste bygga och organisera antirasismen underifrån.
Vi kan inte förlita oss på makthavarna – det är ju de som har berett vägen åt SD och dess nazistiska svans. Vi behöver själva organisera ett oberoende motstånd underifrån. Rasism, nazism, sexism och andra förtryckande strukturer får aldrig normaliseras eller accepteras på gator och torg.

Haninge mot rasism kommer under hösten att kalla till möten för att bygga det motstånd som så akut behövs. Vi kommer behöva organisera aktiviteter på skolor och torg för att bli så många som möjligt – kan du hjälpa till, hör av dig! Skriv till oss på vår facebooksida Haninge mot rasism.
Kampen fortsätter – aldrig ger vi upp, aldrig kommer vi att acceptera rasism eller andra förtryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.