onsdag 5 december 2018

Protestera mot försämrad busstrafik i Västerhaninge och TungelstaLandstingets beslut att kraftigt försämra busstrafiken i södra Haninge är en skandal som möts med ilska.

• Linje 832 (Västerhaninge station-Åbylund) kapar bort busshållplatserna Kvartärvägen, Åbygången och Åbylund och byter namn till 844. Ingen busstrafik till Hanvedens IP.
• Linje 835 (Tungelsta-Länna) läggs ned. Vissa delsträckor tas över av andra linjer; Jordbro-Handen-Port 73 tas över av linjerna 837 (Jordbro-Vega station) och 838 (Jordbro-Port 73).
Buss 835 är ofta full, alla som ska till Handen eller Port 73 tar den. När den läggs ned blir Tungelsta- och Västerhaningebor istället helt beroende av pendeltrafiken – en pendeltrafik som när det inte råder vanliga förseningar ofta kan ligga nere i timtal som ett resultat av de senaste decenniernas privatiseringar och uteblivna underhåll och investeringar.
Och när busshållplatser och -trafik helt tas bort från Åby och Åbylund väntar istället uppemot 20-25 minuters promenad till pendeltåget. Boende blir helt avskurna.

Det måste bli ett stopp på nedskärningarna i kollektivtrafiken som sker samtidigt som biljettpriserna ständigt höjs. Maila och protestera till ansvarigt trafikråd Kristofer Tamson (M) genom att klicka på denna länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.