måndag 4 mars 2019

Politikerna dödar föreningslivet i Jordbro – satsar 4 miljoner mer på kommunhuset


Jordbro United Dans & Show med 300 aktiva ungdomar samt de andra föreningarna i kultur- och föreningshuset kastas ut från sina lokaler

Kommunledningen sätter dolken i Jordbros föreningar. När Jordbro kultur- och föreningshus rivs efter sommaren står föreningarna utan lokaler. Ersättningslokalerna kommer ingen ha råd med – då den "korttidshyra" kommunen kommer att vara i nivå med marknadshyra.

Samtidigt har en enig kommunstyrelse nu beslutat att sätta sprätt på 4 miljoner kronor ytterligare på sitt eget hus, kommunhuset. Pengarna ska gå till "mötesteknik".
Ifrah Hassan (RS)
– Helt galet. Det är kommunen som borde betala Jordbro United för att de erbjuder kommunens unga ett fritidsutbud, speciellt när kommunen inte gör det trots att de har ett kommunalt uppdrag, säger Ifrah Hassan från Rättvisepartiet Socialisterna i Jordbro.
Skulle Jordbro United Dans & Show ta ut så dyra avgifter som behövs för att klara marknadshyror skulle knappt någon ha råd att fortsätta dansa.
Nu har föreningsaktiva i Jordbro United Dans & Show startat en namninsamling: Rädda J.U.D.S som redan fått hundratals underskrifter.

"Enda chansen att behålla ungdomsverksamheten är om föreningarna och ungdomarna ockuperade huset" 

I valet raggade Socialdemokraterna röster på att de skulle bygga ett nytt kultur- och föreningshus, utan att nämna följande:
• Dagens kultur- och föreningshus rivs redan nu till hösten, innan ett nytt hus står klart. 
• Det nya "kulturhuset" ska vara mindre än hälften så stort som dagens och de flesta verksamheter och föreningar kommer inte att få plats. 
• Marknadshyror införs, som ingen av dagens föreningsliv har råd med. 
• Det nya huset – om det ens blir av – kan dröja 5-10 år innan det står klart.
Rättvisepartiet Socialisterna har kampanjat för att rädda föreningslivet i Jordbro och ställt följande krav:
• Ingen rivning förrän ett nytt kultur- och föreningshus står klart. 
• Det nya kulturhuset måste vara stort nog för att inrymma dagens verksamheter och föreningsliv. 
• Nej till marknadshyror! Vi betalar redan skatt för denna viktiga ungdomsverksamhet!
Jamila Zrioui (RS)
– Vi har delat ut nästan 4 000 flygblad i Jordbro och knackat dörr för att medvetandegöra folk om vad som är på väg att ske. Utan protester är det chanslöst att påverka. Enda chansen att behålla ungdomsverksamheten är om föreningarna och ungdomarna ockuperade huset och vägrade flytta tills de erbjuds lokaler i Jordbro de har råd med, säger Jamila Zrioui (RS).
 > Läs alla våra artiklar om kampen för föreningslivet här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.