måndag 29 april 2019

Strike back 1 maj: Demonstrera till försvar av strejkrätten


Rättvisepartiet Socialisterna deltar som vanligt i det stora vänstertåget i Stockholm, med samling kl 12 på Medborgarplatsen och avmarsch kl 13 mot Kungsträdgården. Men i år väntas ännu en 1 majdemonstration samla stora antal: Strike back  försvara strejkrätten! Vi hoppas alla sluter upp även där: kl 17 på Norra Bantorget (vid LO-borgen).

Bland talarna finns Katja Raetz, förtroendevald i Vårdförbundet, specialistsjuksköterska på vårdcentral i Haninge och medlem i Rättvisepartiet SocialisternaPå arrangörens event intervjuas Katja om inskränkningarna i strejkrätten och varför det är viktigt att demonstrera:
 "Det är helt sjukt att det i slutändan ska kunna avgöras av arbetsgivaren om en stridsåtgärd är tillåten eller inte. Med inskränkt strejkrätt kommer det att bli ännu svårare att gå ut i strejk, i synnerhet inom områden som är svagt organiserade. Jag tänker till exempel på upphandlade och privatiserade områden inom vård och omsorg, som äldreomsorgen. Det görs alltid försök att splittra arbetare, som nu senast vid hamnarbetarstrejken. Om vi inte står upp nu för våra rättigheter kommer arbetsgivarna inte stanna där utan fortsätta att begränsa rätten att strejka.”

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.