fredag 23 mars 2007

Inslag om nedskärningarna på SVT:s ABC

I går (torsdag 22/3) sände SVT.s ABC ett inslag om den allvarliga situationen för Vikingaskolan och förskolorna i Vikingaskolans rektorsområde där budgeten har ett underskott på 6,6 miljoner kronor vilket gör att rektorsområdet måste skära ner rejält på verksamheten.

Nedskärningarna slår på flera sätt. Hela 31 tjänster på både skolan och förskolorna utpekas som övertaliga av totalt 170 tjänster på hela rektorsområdet. Flera vikariat kommer inte tillsättas. Även andra besparingar kommer att göras och som ett exempel kan nämnas att matkostnaden kommer att dras ned från dagens 7 kronor till 6 kronor per elev och dag.

2007-03-21_abc_400

Läs artikeln om ABC.s reportage

Mats Kempe, förälder på en av förskolorna, intervjuvades och uttryckte sin oro över barnens situation. Han nämner att om försämringarna genomförs så blir man som förälder väldigt osäker på om man kommer kunna bo kvar. Sedan undrar han om det inte i de stora klasserna som det kommer bli, med ca 30 barn redan i 1.an, kommer att bli svårare för barnen att lära sig läsa och skriva.

Tobias Lindberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.