måndag 14 april 2008

Martina Mossberg förringar motstånd mot flytt

I ett inlägg på moderaternas Haninge-hemsida skriver Barn- och utbildningsnämndens ordförande Martina Mossberg (m), angående flyttten av förskolan Skrindan, att "mindre än hälften av föräldrarna är emot flytten".

Som vanligt försöker Martina Mossberg framställa verkligheten på det sätt som gagnar hennes egna intressen bäst. Här tänker Martina Mossberg att det finns 74 barn på Skrindan, varje barn har två föräldrar och därmed är 69 namnunderskrifter mot flytten mindre än hälften. I bästa fall har Martina varit slarvig eller tänkt fel. I sämsta fall så framställer hon saken på detta sätt för att med viljes lura folk.


IMG_6818
Martina Mossberg (m)


Den som däremot undersöken saken mer noggrant genom att ta reda på fakta från Barn- och utbildningsförvaltningen får reda på att det mycket riktigt finns 74 barn på förskolan Skrindan men att 12 familjer har två barn och att en familj har tre barn på Skrindan. Detta innebär att det totalt bara finns 60 familjer som har barn på Skrindan, inte 74 som i Martina Mossbergs sätt att räkna. Dessutom är det minst två barn som bara har en förälder/vårdnadshavare. Detta innebär att det som absolut mest finns 118 föräldrar med barn på Skrindan vilket innebär att 69 namnunderskrifter mot flytten utgör som allra minst 58%. Inte helt orimligt är att namnunderskrifterna utgör en ännu större andel av det totala antalet föräldrar eftersom förvaltningen inte säkert kunde veta om ännu fler barn i praktiken bara har en förälder/vårdnadshavare.

skrindan02
Två av Skrindans föräldrar som protesterar mot flytten


Tydligt är i alla fall att Martina Mossberg återigen har fel. Eventuellt försöker hon medvetet att lura folk.

En annan sak som är tydligt är att motståndet mot en flytt av Skrindan är stort. På ungefär en vecka fick vi föräldrar, trots att allt var hastigt planerat och vi bara sporadiskt kunde stå och samla namn, ihop namnunderskrifter från minst 58% av föräldrarna, antagligen fick vi ihop namnunderskrifter från ungefär två tredjedelar av föräldrarna.

Tobias Lindberg
Förälder på förskolan Skrindan och ersättare i kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.