lördag 17 april 2010

Nazister utbuade

300 antirasister slöt upp på korsningen S:t Eriksgatan-Flemminggatan för att bua ut de fåtal nazister som hade vågat sig ut på Stockholms gator för att hylla en mördad sydafrikansk nazist.

Ett 40-tal nazister från den så kallade svenska motståndsrörelsen (smr) marscherade med polisbeskydd genom Kungsholmen i Stockholm för att hedra den sydafrikanske apartheidhyllande nazisten Eugéne Terre'Blanche, som mördades på sin gård i Sydafrika för snart två veckor sen.

Samtidigt hade Nätverket mot rasism (nmr) mobiliserat till en motdemonstration vid korsningen S:t Eriksgatan-Flemminggatan. Smr är kända som sveriges mest våldsamma nazistsekt och har vid flera tillfällen attackerat RS-medlemmar och andra antirasister.

300 antirasister slöt upp på nmr:s samlingsplats och flera förbipasserande kungsholmsbor anslöt sig också till demonstrationen efter att appeller hölls som informerade de förbipasserande om att nazisterna.

Burop och slagord haglade sedan över de isolerade nazisterna när de passerade vid korsningen och återigen visade stockholms antirasister att nazisterna i smr inte är välkomna oavsett när och var de marscherar.

Kampen mot nazismen fortsätter på gator och torg, på skolor, arbetsplatser och bostadsområden. Ingenstans kommer vi ge någon plattform åt nazisterna.

RS Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.