onsdag 28 april 2010

Slå tillbaka högerpolitiken – demonstrera 1 maj!Fredrik Reinfeldts uppdragsgivare bland spekulanter och aktieägare ger antagligen högerregeringen högsta betyg.


Sedan 2006 har Reinfeldt, Anders Borg och Maud Olofsson raserat a-kassan och sjukförsäkringen, reat ut Apoteket och andra statliga bolag – och attackerna fortsätter ända fram till valet.
Storföretag som Ericsson och Volvo redovisar nu miljardvinster igen. För dem och för bankerna är krisen (tillfälligt) över, men för arbetslösa, sjuka och pensionärer finns ingen ljusning.
I kommuner och lands­ting fortsätter privatiseringar och nedskärningar i hög takt. ”Vårdval” och privatskolor utökar klassklyftorna inom sjukvård och utbildning.

Hur kan detta ske? Går det att stoppa?
En rad exempel på kamp visar att högerpolitiken går att stoppa.
Sopgubbarna i Stockholm har genom strejk ifjol och kamp i år avvärjt de värsta attackerna mot sina arbetsvillkor och löner.
I Göteborg har fritidsgårdar och bibliotek räddats från nedläggning av proteströrelser i förorter­na. I Luleå stoppades planerna på privatisering av kommunens städning. I alla dessa exempel har Rättvisepartiet Socialister­na deltagit och gett fullt stöd till kampen.

Högerpolitiken – även när den drivs av Socialdemokraterna, som i Göteborg och Luleå – måste slås tillbaka. Arbetarklassen är den överlägset starkaste kraften i dagens samhälle, men den måste organiseras.
Medlemmarna måste ta kontrollen i fackföreningarna, som måste bli verkligt kämpande organisa- tioner.
Socialdemokraternas egen variant av högerpolitik och fackledningarnas kapitulation beror på att de inte har något alternativ till EU:s och spekulanternas ”marknad”.
Rättvisepartiet Socialisterna står för arbetarrörelsens bästa traditioner, en socialistisk politik för att avskaffa kapitalismen.

Rättvisepartiet Socialisterna står för att det behövs ett nytt arbetarparti – en politisk röst med tyngd som kan föra arbetarnas talan och slå tillbaka Reinfeldts, Olofssons och Svenskt Näringslivs högerpolitik.

Socialistiskt första maj med RS Haninge: samling och tal kl 11.30 utanför Jordbro pendelsstation, därefter åker vi in till vänsterns demonstration med samling Medborgarplatsen. På kvällen blir det 1 maj-fest i Haninge med mat, tal och musik! Ring 08-605 94 02 för info

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.