tisdag 4 maj 2010

Rapport från 1 maj

Rättvisepartiet Socialisterna Haninges 1 maj inleddes vid Jordbros pendeltågsstation, där hölls det upp fyra banderoller samt hölls tre appeller i megafon bland kamrater som samlades för att gemensamt åka in till stan. Om man inte höll i en fana delade man ut flygblad och uppmanade folk till att skriva på protestlistor.
Sedan var det dags att ta tåget mot Medborgarplatsen där tusentals människor hade samlats för att delta i Vänsterpartiets demonstration på arbetarrörelsens internationella dag. Även där hade kamrater ifrån RS samlats ifrån hela Stockholms län (se artikel på RS Stockholms blogg). Fler som deltog i demonstrationen var Elevkampanjen, HBT-socialisterna, Socialistiska Partiet, Feministiskt Initiativ, Homosexuella Socialister och elevföreningen Röda Södra samt stora latinamerikanska och iranska block.

Trots den kalla vinden och det molniga vädret höll RS:arna sig varma tack vare den socialistiska kampglöden! Runt 10 000 tågade sedan igenom Stockholm. Åskådare bevittnade och hörde socialistiska ramsor och utrop som manade till kamp. Det syntes klart och tydligt att RS deltagit i demonstrationen med fanor och med en eldsjäl som ingen annan! ”Kamp för – fasta jobb”, ”Vi vill inte städa hos nån snobb – ge oss fasta heltidsjobb”!
Senare mot kvällen höll även RS en väl lyckad socialistisk 1 maj-fest i Haninge.

Martin Wihlén,
RS Västerhaninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.