torsdag 9 december 2010

Rör inte Jordbromalmsskolan!

Till personal, elever och föräldrar:
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer fullt ut kampen för att Jordbromalmsskolan inte ska läggas ner. Jordbromalmsskolan har varit bäst i test bland Haninges högstadieskolor tre år i rad. Personalen är uppskattad och omtyckt. Det är en skola värd att kämpa för. Ansvariga för elevbortfallet är politikerna som införde systemet med konkurrens mellan skolor och de politiker som skurit ner på verksamheten år efter år trots kommunens enorma överskott.
Förra gången Jordbromalmsskolan var hotad av nedläggning ville de ansvariga (då Socialdemokraternas kommunledning) klämma in eleverna i andra eftersatta skolor och öka segregationen med två upptagningsområden i Jordbro, nord och syd. Efter protester från föräldrar, personal och elever backade politikerna och tvingades lyssna. Resultatet var att en ny skola skulle byggas. Vi kräver, nu som då att alla, inklusive högstadiet ska få gå på den nya skolan! Fram tills dess måste den gamla skolan stå kvar - ingen ska behöva splittras från sina vänner och lärare eller förlora kontinuiteten i skolarbetet.
Det lönar sig att kämpa. Elevkamp stoppade skollunchavgiften på gymnasiet 2005 och räddade 100 lärarjobb 2008. I Göteborg lyckades eleverna på Biskopsgårdens folkhögskola stoppa en planerad nedläggning.
Vi i Rättvisepartiet Socialisterna har kämpat för Jordbromalmsskolan och den nya skolan i Jordbro i flera år. Vi ger er allt stöd ni behöver för att försvara skolan, jobben och den otroligt värdefulla kompetens som byggts genom år av hårt arbete.
Lina Thörnblom
Kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.