onsdag 25 juli 2012

Socialnämnden stänger verksamhet för utsatta

Tre viktiga arbetsmarknadsverksamheter - Ariel, Textilverkstaden och Skapande hantverkstaden - stängs som resultat av den borgerliga majoritetens nedskärningar. Stängningen drabbar arbetslösa ungdomar, personer med problemfylld bakgrund, missbruk och psykisk ohälsa.
Den borgerliga majoriteten hänvisar till Socialnämndens underskott på 14 miljoner kronor.

Rättvisepartiet Socialisternas gruppledare Mattias Bernhardsson menar att det finns pengar till alla verksamheter och att ingen av dem borde stängas:
– Rättvisepartiet Socialisterna har gång efter gång varnat för underfinansieringen av Socialnämnden (Läs om senaste budgetdebatten här). Nedskärningen på 3,6 miljoner kronor innebär inte att de sparar 3,6 miljoner kronor utan att de skjuter större kostnader på framtiden då de berörda får ännu svårare att få jobb. Om borgarna tänker hämta in hela Socialnämndens underskott på 14 miljoner kronor genom nedskärningar är det en katastrof. Vi kräver att pengarna skjuts till istället. Överskottsmålet är på hela 69 miljoner kronor. Med RS budgetförslag skulle vi ha ytterligare 53 miljoner kronor genom mindre slöseri på politikerarvoden, konsultkostnader, representation, partistöd m m. Men faktum är att staten är skyldiga Haninge kommun långt större summor än vad nämndens underskott ligger på då nya ansvarsuppgifter lagts på nämndens axlar år efter år helt utan finansiering.

Läs RS budgetförslag för Haninge kommun 2013-2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.