lördag 28 juli 2012

Missa inte Asylforum på Stockholm Pride

Asylrörelsen i Stockholm, Varken hora eller kuvad och RFSL Newcomer organiserar Asylforum på Stockholm Pride 2012. Det kommer att hållas ett fyra dagars forum för att lyfta frågor kring asyl och situationen för asylsökande och papperslösa hbtq-personer. Mötena hålls på svenska och engelska med översättningar till fler språk.

Bjud in vänner till facebookeventet

Preliminärt program:

Tisdag 31 juli 13.30-15.30
> På flykt från homo- och transfobi
Hbtq-personer berättar om sina erfarenheter av att fly undan homo- och transfobi och hur situationen ser ut för hbtq-personer i deras respektive hemländer. Efterföljande samtal om hur olika aktörer kan verka för att stärka hbtq-personers rättigheter runt om i världen, med bl a UNHCR

Onsdag 1 augusti 16.00-18.00
> Den svenska asylprocessen
Asylsökande och gömda hbtq-personer delar med sig av sina personliga berättelser om den svenska asylprocessen. Efterföljande samtal med Aino Gröndahl, jurist och aktiv i RFSL med engagemang för hbtq-flyktingar samt någon från Migrationsverket.

Torsdag 2 augusti 13.45-15.45
> Organisering för asylsökande hbtq-personers rättigheter
Samtal med olika organisationer och nätverk som arbetar med hbtq- och asylfrågor om deras arbete och vad som behövs för att stärka asylsökande och gömda hbtq-personers rättigheter.
Medverkande: RFSL, Varken hora eller kuvad, Asylrörelsen Stockholm, Svenska kyrkan

Fredag 3 augusti 13.30-15.30
> Politikersamtal om asyl
Representanter från olika politiska partier samtalar om vilka politiska mål och strategier som behövs för att säkra en human och rättssäker asylpolitik. De som bjudits in är allianspartierna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Rättvisepartiet Socialisterna och Feministiskt Initiativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.