tisdag 9 december 2014

Jordbro Kultur- och föreningshus räddas!

Musikuppträdande på Jordbro
Kultur- och föreningshus
Jordbro Kultur-och föreningshus nuvarande lokaler (gamla Jordbromalmsskolans huvudbyggnad) kommer inte att rivas och ersättas med bara hälften så stora lokaler. Detta står nu klart i och med att den nya styrande koalitionens budget har antagits (Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet). MP och C var för en rivning bara för några månader sen och har gjort en helomvändning i frågan. S har allt eftersom övergett sitt gamla förslag att flytta hela Jordbro Centrum till pendeltågstationen.

Det har funnits en stark press från kultur- och föreningslivet i denna fråga, inte minst Jordbro världsorkester. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har pressat partierna i flera kommunfullmäktigedebatter och tagit initiativ till organisering i Jordbro. För mindre än tre veckor sedan antog 45 boende och föreningsaktiva ett uttalande på RS möte i Jordbro Kultur- och föreningshus; inte bara mot rivning, utan för att öppna upp huset för ännu mer kultur- och föreningsliv samt för upprustning och ombyggnation så att lokalerna anpassas till verksamheten, t ex för ungdomsgårdens behov (läs mer här).

RS och det nybildade nätverket Rusta upp Jordbro kommer att följa det nya styret och deras löften noga. Jordbro Kultur- och föreningshus består - nu när det är räddat - av 6 000 kvadratmeter potential, som kräver omfattande investeringssatsningar och dessutom i samförstånd med kulturlivet och föreningarna.

Läs tidigare:
> Borgarna försöker kuppa igenom rivning av Jordbro Kultur- och föreningshus
RS öppna brev om Jordbro Kultur- och föreningshus från april
Ruben Derkert (RS) i kulturpolitiska debatten i april

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.