tisdag 9 december 2014

RS pressade på för tvångsförvaltning av misskötta bostäder

Lina Rigney Thörnblom (RS)
Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigeledamot Lina Rigney Thörnblom pressade kommunstyrelsens avgående moderata ordförande Martina Mossberg (ordförande tills årets slut) under gårdagens kommunfullmäktige om privata Patrizia Immobilien KAG:s totala vanvård av sina lägenheter i Jordbro. Hyresgäster lever med mögliga badrum, plomberad ventilation, svarta trappuppgångar utan färg kvar på väggarna och avloppsvatten i källare.

Det kom då fram att Mossberg (M) varit i kontakt med Patrizia Immobilien KAG redan för ett år sedan. Då gällde det om den tyska fondkapitalisten, som äger en stor del av Jordbros fastigheter, ville vara med och satsa på Jordbros framtid. Svaret blev nej. Mossberg erkände att hon inte känt till om misskötseln och vanvården av bostäderna vid denna tid. Detta har kampanjen Rusta upp Jordbro - som Rättvisepartiet Socialisterna vad med och startade - tipsat media om och frågan har blivit känd även för Mossberg. Hon har därför givit kommundirektören i uppdrag att kontakta Patrizia. Det är bra att företaget blir pressat från flera olika håll: kommunen, miljö- och hälsoskyddsföbundet, Hyresgästföreningens förhandlare och nätverket Rusta upp Jordbro.


Som Lina Rigney Thörnblom (RS) sa i kommunfullmäktige kräver de boende och Rättvisepartiet Socialisterna att fastigheterna tvångsförvaltas. Det är det enda sättet att garantera att de överhyror som under många år betalats in i utbyte mot ett undermåligt och rentav skadligt boende nu kommer hyresgästerna till del och att sådana fundament som bostäder blir en del i att forma det lokala samhällets framtid.


Elin Gauffin

Läs mer:
> "Rusta upp Jordbro" sätter press

SVT-inslagen:
Hyreshus förfaller i Jordbro
Bajsvatten i källare i Jordbro
Boende kräver tvångsfövaltning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.