torsdag 15 januari 2015

Kampanj för upprustning av bostäder i Jordbro fortsätter

Fler felanmälningar åtgärdas efter press från kampanjen • Demonstration för upprustning lördag 7 februari kl 12 i Jordbro centrum


> Till facebookeventet 7 februari

Under julen har flera hyresgäster rapporterat att Newsec, som än så länge förvaltar åt slumvärden Patrizia Immobilien KAG, har synts ute mycket mer och börjat åtgärda brister.
Den 15 december genomförde kampanjen Rusta upp Jordbro en massfelanmälningsaktion då ett 20-tal hyresgäster gick gemensamt till bovärdens kontor. Många har också gjort sina felanmälningar via mail efter uppmaning av kampanjen. Tidigare har hyresgäster upplevt att de blivit dåligt bemötta och att servicen varit lika med noll, men nu har Newsec och Patrizia lagt i en extra växel för att undgå kampanjens krav på tvångsförvaltning.

– Bara några dagar efter felanmälningsaktionen kom Newsec ut och började åtgärda en fasad som varit vattenskadad i flera år, berättar Sadegh Shahabpour, boende på Blockstensvägen. Han är dock orolig över att det ska bli slarvigt gjort, som i höstas när de målade över möglet i badrummet.

– Organiseringen lönar sig, därför kommer vi fortsätta uppmana fler att passa på att felanmäla nu. Samtidigt är det de fundamentala problemen med vattenskador, gamla rör, bristande ventilation med fler problem som måste åtgärdas. Det är enormt stora projekt som kräver totalinvestering – vi är inte på långa vägar nöjda ännu, säger Mattias Bernhardsson, aktiv i Rusta upp Jordbro och ledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i kommunfullmäktige, och fortsätter:

– Vi beslutade på mötet igår att mobilisera till demonstration i Jordbro centrum lördagen den 7 februari. Detta dels för att pressa Patrizia i de hyresförhandlingar som stundar och dels för att pressa kommunen och ägaren av Jordbro Centrum att rusta upp centrumet samt det nyligen räddade Kultur- och föreningshuset.

Elin Gauffin

Om du också är boende i Jordbro och vill ta strid för värdiga bostäder, gå med i nätverket Rusta upp Jordbro. Ring 072-524 42 95 eller maila rustauppjordbro@gmail.com

Läs tidigare:
Felanmälningsaktion vid Newsecs kontor
RS pressade på för tvångsförvaltning i kommunfullmäktige
"Rusta upp Jordbro" sätter press

SVT-inslagen:

Hyreshus förfaller i Jordbro
Bajsvatten i källare i Jordbro
Boende kräver tvångsförvaltning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.