lördag 31 december 2016

Ett stort tack till alla som kämpat med oss 2016

2016: Året som gått med med Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och andra medkämpar i Haninge

Framgångsrika kampanjer:


Januari: RS startade stödkampanj för Livs blockad för kollektivavtal på Paus Bagarstuga i Västerhaninge

Mars: RS stödkampanj för Livs blockad fortsatte med massflygbladsutdelning i Västerhaninges hushåll

April: RS fackliga möte samlade fackligt aktiva från Transport, Byggnads, Kommunal, Livs, Seko, IF Metall och Vårdförbundet

Maj: Livs vann striden för kollektivavtal i Västerhaninge

December: Framgång för RS och Taxiklubbens kampanj! Upphandlingsnämnden ger besked att förare ska få stärkt meddelarskydd samt arbetsskadeförsäkring, sjukförsäkring, avtalspension och tjänstepension gällande motsvarande kollektivavtal.
Taxiklubben och Mattias Bernhardsson (RS) har plockat fram cigarrerna.
Från vänster: Konstantinos Marmaridis, Mattias Bernhardsson,
Elisabeth Lundbladh, Maqbool Nanng och Allonias Sebhatu
Foto av Natalia Medina
RS var enda partiet som motsatte sig marknadshyror i Kulturparken i Handen och krävde att Kultur- och fritidsnämnden skulle ingripa. Till slut beslutade nämnden att kompensera hyreshöjningarna. Viktigast var protesterna från föreningarna i parken, som också lyckades stoppa en stor del av hyreshöjningen i hyresnämnden. 

Lina Rigney Thörnblom (RS) talar på protest för vårdcentralen i Tungelsta
Mattias Bernhardsson (RS) talar på stormöte i Tungelsta kyrka
RS kämpade också mot nedläggning av Jordbrogården, för att bevara Ribby förskolegård och dansbanan i Brandbergen samt för en offentligt driven vårdcentral i Tungelsta.
I vanlig ordning var RS ensam opposition mot nedskärningarna i äldreomsorgen och skolan. Vänsterpartiet röstade för kommunledningens (S, C, MP) budget med nedskärningar på 107 miljoner kronor. 

RS var också ensam opposition mot kommunens beslut att skövla skog intill Tyresta nationalpark och det enda partiet som röstade mot bostadsexploateringar i Norrbyskogen samt i kulturlandskapen vid Årsta slott, på Ornö och Kymmendö
RS kommer att fortsätta kämpa för att Haninges sista oskyddade skogar och skärgårdsmiljöer skyddas som naturreservat, vilket vi lade grunden för under året.
RS kämpar också emot en förödande bergstäkt i Ekeby utanför Tungelsta. På papperet är alla partier motståndare till exploateringen, såväl som kommunledningen i sig. Men inga partier i kommunledningen deltog i hovrättens syn i området. RS deltog däremot och spelade en viktig roll i att belysa naturvärdena, i kommunledningens frånvaro

RS torgmöte i Handen mot M-SD:s hets mot flyktingbostäder.
Till vänster: RS kommunfullmäktigeledamot Lina Rigney Thörnblom talar.
Till höger: Fackligt aktiva bussföraren Petri Myllykoski talar.
2016 var också året då antalet läsare på denna blogg tredubblades. Utöver alla våra kampanjer så har vi lagt tid på att gräva fram sanningen när det behövs som mest:
Januari: RS avslöjar ägarnas lögner om anställdas arbetsvillkor på Paus Bagarstuga i Västerhaninge.
Februari: RS avslöjar hur organiserade högerextremister kuppade föräldramöte om ensamkommande flyktingbarn medan ledande moderata politiker deltog i hetsen.
April: RS avslöjar band mellan ledande MP-politiker i Haninge och turkiska högerextremister.
November–december (och under 2017): RS besvarar Moderaternas lögner om flyktingbostäder med massflygblad i dörrar, torgmöten och även i kommunfullmäktige (5 dec och 19 dec).

Läs också
> RS: 10 år i kommunfullmäktige 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.