tisdag 3 april 2018

Låt Mahmood Elane stanna i Sverige

19-årige Mahmood från Jordbro riskerar att utvisas efter 7 år i Sverige • Klasskompisarna demonstrerade vid förvaret


Mahmood Alane, 19 år, ska utvisas till Irak efter hela 7 års tid i Sverige.
Mahmood går i andra året i yrkesgymnasium och utbildar sig till mekaniker. Han är välkänd i Jordbro där han bor och beskrivs av många som en engagerad glädjespridare.
Andres Silva

Igår slöt Mahmoods klasskompisar, vänner och föreningsaktiva upp och demonstrerade på Poseidons torg i Haninge med krav på asyl.
– Mahmood är den skönaste grabben, hjälpsam mot alla, han tar hand om sin mamma och är väl etablerad här, säger Andrés Silvaidrottsledare i Jordbro som talade på gårdagens demonstration för asyl åt Mahmood på Poseidons torg.

Marco Maturana (RS)
– Varje vecka dör människor i Irak och än idag är en tredjedel av Iraks befolkning i behov av nödhjälp för att överleva. Detta är inte humant, ingen människa är illegal, utvisa inte Mahmood!, sa Marco Maturana från Rättvisepartiet Socialisterna.
Demonstrationen fortsatte till Sergels torg i Stockholm och vidare till Migrationsverkets förvar i Märsta där Mahmood sitter inlåst i väntan på att skickas till krigszonen Irak.

Protester och organisering lönar sig. Den kände boxningstalangen Laziz Sharifov och den politiska flyktingen Hanna vann båda uppehållstillstånd nyligen - engagemanget från lärare, elever och grannar var avgörande.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för asyl åt Mahmood Elane och alla andra som riskerar att utvisas till krig och förtryck. Återinför asylrätten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.