torsdag 25 november 2021

Politiker-jippo för kamerorna, inte Jordbro

Snart kan du hitta dessa kostymnissar – och några till – i en park i Jordbro. Politikerna anser sig själva så tillräckliga att de struntade i att välkomna det lokala föreningslivet såväl som jordbroborna till sin manifestaion för trygghet (Klipp från facebooksidan Mittensamarbete för Haninge).

Politikerna ville inte ha med sig lokala föreningslivet i sin manifestation

Haninge kommun, partierna i kommunfullmäktige och fastighetsbolagen håller "en samlande manifestation mot våldet och dess orsaker" i Jordbro på fredag kväll. Men det hela uppfattas precis som det är, ett jippo för kameratid åt politikerna, inte för trygghet eller för jordbroborna.
– Politikerna verkar inte ens vilja ha nån från Jordbro där. De har valt sämsta dag och tid, på fredag kväll då arbetande och småbarnsföräldrar är som tröttast. Två dagar innan manifestationen finns fortfarande inga affischer uppe. Och föreningslivet verkar man helt ha struntat i,
konstaterar Robert Bielecki, aktiv i Rättvisepartiet Socialisterna Jordbro och kampanj för trygghetsåtgärder och upprustning.
Föreningar bjöds pliktskyldigt in med tre dagars varsel (!), vilket alla förstår är för kort tid för att komma ut med information till medlemmar. Med ett färdigt program fylld med politikertalare som inte ens bor i området istället för lokalt aktiva i trygghetsfrågor.
"Ett parti som fått två av sina politiker häktade för mord på kort tid kanske inte ska mässa för andra om trygghet"
"Det är väldigt oseriöst", kommenterar en av ungdomsledarna för Jordbros största ungdomsverksamhet med hundratals aktiva.

På talarlistan finns politiker som i högsta grad är ansvariga för den ökade otryggheten:
Ett parti som fått två av sina politiker häktade för mord [1, 2] på kort tid kanske inte ska mässa för andra om trygghet. Med alla oräkneliga fall av rasism, sexism, våldsdåd och samröre med nazistgrupper är de ett lika stort problem som de kriminella gängen. 
Vi ställer oss också frågande till hur Vänsterpartiet har resonerat, som ska stå på samma scen som nedskärningspolitikerna och Sverigedemokraterna på fredag. 

Jordbro behöver inte jippon uppifrån, utan verkliga trygghetsåtgärder. Politikerna kan börja med att bygga tillbaka allt det de har rivit ned.

RS Haninge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.