fredag 13 januari 2012

Nej till tvångsförflyttning – Ja till bra hyresrätter!

Trots att Haninge Bostäder har över 20 000 intresseanmälningar men bara 2026 lägenheter har högerpolitikerna som styr bolaget bestämt sig för att dessa ska bli ännu färre.
Hyresgästerna i Jordbro har tidigare fått svara på om de är intresserade av att ombilda till bostadsrätt. När det visade sig att bara 1 av 10 var intresserade respekterar bolaget inte detta utan tänker pressa hyresgäster att byta lägenheter med varandra så att de ändå ska kunna ombilda några av de 11 fastigheterna i Jordbro.
Nu är redan privatiseringar av lägenheter ett fiasko i Haninge. Bland de boende på Klapperstensvägen kokar missnöjet med förvaltningen som följt efter att Haninge sålde ut lägenheterna till Graflunds (som nu ägs av Acta). Hyran småhöjs vid varje liten renovering, som en ny maskin i tvättrummet eller nya brickor till dörrarna – trots att detta redan är betalt för genom tidigare höga hyror.
I Brandbergen är hyresgästerna sedan 1990-talets största bostadsskandal i händerna på Sveriges mest aggressiva privatvärd – Akelius.
Inget hindrar att kommunen bygger bostadsrätter om de tycker att dessa är viktiga i Jordbro. Men ännu hellre borde fler hyresrätter byggas, här finns det största behovet. Enligt en färsk rapport ökar hemlösheten kraftigt i Stockholmsområdet.

Rättvisepartiet Socialisterna står för:
> Nej till ombildning och ett boende på bankdirektörernas villkor.
> Ja till bra hyresrätter med rimlig hyra!
> För en kämpande hyresgästförening som alltid konsulterar berörda hyresgäster och manar till kamp mot hyreshajar och dålig förvaltning.

Elin Gauffin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.