lördag 21 januari 2012

Ny kampanj för 'Välfärd utan vinst'

Stoppa norra Europas störs­ta upphandling av S:t Görans sjukhus, en affär på uppåt 20 miljarder kronor. Det blir temat för den första utåtriktade manifestationen av det nya nätverket 'Välfärd utan vinst'.

Beslutet fattades på ett välbesökt upptaktsmöte där 'Välfärd utan vinst' beslutade om en demonstration utanför Landstings­huset när Hälso- och sjukvårdsnämnden ska fatta beslut i frågan.
Demonstrationen äger rum onsdagen den 15 februari kl 17. Samma kväll kl 19 ska nätverket därefter anord­na ett stort protestmöte i ABF-huset.
Manifestationen kommer att föregås av flygbladsutdelning och affischering vid sjukhus och andra arbetsplatser. Nätverket kommer också att söka kontakt med fackföreningar och brukarorgani­sationer.

Förhoppningen är att Kommunalavdelningen i Stockholm ska ta initiativ till en manifestation, något som det sedan i november finns ett principbeslut om, helst tillsammans med LO-distriktet och med en inbjudan till allmänheten.

Precis som Lärarnas Riksförbund har gjort i ett uttalande mot riskkapita­listernas ­plundring av skolan måste alla fack inom välfärdssektorn i sina avtalsförhandlingar visa vilka resurser som i dag förslösas till ingen nytta.
– Vi kan också stödja oss på ett överraskande skarpt uttalande av LO-distriktet mot vinst inom äldreomsorgen. Nu gäller det att ligga på för att detta ska omsättas i handling, förklarade kommunalaren Göran Gustavs­son, som tillsammans med Sanna Tefke (RS) är en av initiativtagarna, på mötet.

Arne Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.