lördag 12 oktober 2013

Dags för socialistiska idéer! Välkommen på Socialism i Rörelse!

RS kommunfullmäktigeledamot Lina Rigney Thörnblom deltar i panelen om socialism
Socialism i Rörelse är en serie seminarie- och kulturhelger som Rättvisepartiet Socialisterna arrangerar. Först ut är Stockholm den 12-13 oktober. Responsen har varit mycket positiv och vi hoppas på stort deltagande så passa på att boka biljett i förväg.

Att Kajsa Ekis Ekman
ska tala väcker stor uppmärksamhet och temat Grekland har blivit ännu mer aktuellt med de senaste tidens händelser, fascism och antifascism. Så här skrev Offensiv om Ekis senaste bok Skulden – eurokrisen sedd från Aten: "En lysande uppgörelse med alla borgerliga ursäkter för åtstramningspolitiken och försök att skylla krisen på grekerna som ständigt anklagas för att ”ha levt över sina tillgångar”..

Rättvisepartiet Socialisterna
tar det här initiativet för att vi anser att vi socialister har ett ansvar att nu när moderatbubblan spruckit komma ut med socialistiska idéer till ett bredare skikt. Därför har vi blandat teman som Välfärd utan Vinst och Feminism möter nysexism, Klimatet och Kallak med teori och framåtblick som Är socialismen realistisk?, Vad hände med 68-vänstern? och helt enkelt Vad är socialism? Det sistnämnda blir en intressant paneldiskussion mellan färgstarka representanter från Rättvisepartiet Socialisterna, Allt åt Alla och Vänsterpartiet.

Politisk konst
åter på agendan, har också väckt stort intresse. Deltagarna presenterar sina olika projekt: dramatiker Hanna Borglund om Rörelsen (Tribunalen), författaren Micke Evhammar om föreningen Arbetarskrivare, konstnären Johan Tirén med erfarenhet av Jordbrodialogen, bildkonstnären Nikolaj Cyon om den pågående utställningen Din teg av jorden – A Theory of Land and Time. Regissör och producent Carina Ehrenholm, tidigare på TUR-teatern, har erfarenheter från de extrema reaktionerna efter uppsättningen av SCUM-manifest , samt hur högerns kulturpolitik slår mot fria teatergrupper. Kanske kommer några idéer på vad som kan göras det kommande valåret...
Kvällen blir spränghet! Den stora nyheten Röd oktoberfest gästas med riktigt stora artister (se rutan intill). Plus att FATTA-kampanjen kommer till Socialism i Rörelse och berättar om sin kampanj (se sid 7).

På söndagen fortsätter programmet med fyra parallella seminarier där det blir svårt att välja. Revolution och kontrarevolution i Mellanöstern kommer behandla det komplicerade läge som råder, där både Per Björklund och Aysha Zaki har stor erfarenhet från området. Antikrigstemat har mobiliserat till en av de största demonstrationerna i år: No Big Brother Obama, och Per Sunvisson kommer berätta vad föreningen Ofog gör. Helgen avslutas med ett stormöte med kortare kampappeller och inspirerande filmer.
Socialism i Rörelse har inte fått någon bidragsansökan beviljad trots höga lokalkostnader, ett ytterligare bevis på att socialister måste bygga sin egen rörelse, med stöd från röda artister och talare. Därför tar vi inträde; 130 kronor för de med heltidsarbete och 70 kronor för andra.

Elin Gauffin

Boka biljett genom att maila: elin.gauffin@socialisterna.org / smsa: 073 509 06 84.
Varmt välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.