tisdag 21 april 2015

Stoppa ombildning av kommunens hyresrätter i Jordbro!

Mygel och fusk vid ombildning på Södra Jordbrovägen 19-25


- - - 
Uppdatering: Ombildningen har stoppats!
- - -

Av Robert Bielecki

De styrande politikerna i Haninge har i flera år försökt sälja ut de få allmännyttiga hyresrätter som finns. Istället för att satsa på de nödvändiga upprustningar som behövs har Haninge bostäder dränerats på resurser då kommunfullmäktige drivit igenom långt större utdelningar än vad lagen tillåter. Både Moderaterna och Socialdemokraterna har styrt Haninge bostäder för att avveckla allmännyttan snarare än att utveckla: de driver aktivt på för ombildningar.
Då bostadsrättsföreningarna inte lyckats få ihop det nödvändiga antalet röster i tid har Haninge bostäder förlängt tidsfrister gång på gång i strid mot bestämmelser, i sin iver att ombilda till vilket pris som helst.

Förra veckan höll bostadsrättsföreningen på Södra Jordbrovägen 19-25 en köpstämma i fuskets tecken:
• Ingen ekonomisk plan presenterades i tid för hyresgästerna inför köpstämman.
• De ekonomiska kalkylerna som visar på den stora risken för konkurs har unfanhållit från hyresgästerna.
• Bostadsrättsföreningen har inte förklarat för alla boende att de köper hela fastigheten – alltså inte bara sin egen lägenhet. De som köper är ansvariga för hela fastigheterna: att fasader, hissar, vatten- och elstammar rustas upp och att lägenheterna hos samtliga hyresgäster rustas upp, till exempel nya golv, kök och badrum.
• Kallelsen till köpstämman delades inte ut till alla hushåll i tid, kända kritiker till ombildningen hoppades över.
• Hyresgäster har lurats att fylla i fullmakter. Många har inte förstått att en fullmakt som skrevs på för över ett år sedan räknas som en ja-röst på köpstämman.

Rusta upp Jordbro och Rättvisepartiet Socilaisterna uppmanar hyresgästerna att inte söka lån för denna blåsningsaffär. ”Alternativet till denna extremt riskfyllda och odemokratiska ombildning är att gå samman och kräva att Haninge Bostäder rustar upp lägenheterna, fastigheterna och utemiljön”, skriver Rusta upp Jordbro sitt senaste flygblad som delas ut idag.

Relaterat:
> Stoppa plundringen av Haninge bostäder (2012)
> Bostadsrättsföreningen i Nyängen dömda för röstfusk (2009)
> Genväg till samtliga bostadsartiklar på bloggen här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.