lördag 24 september 2016

"Rädda vårdcentralen i Tungelsta"


I fredags hade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) torgmöte i Tungelsta i kampen för att rädda kommundelens enda vårdcentral. Efter att privata Aleris beslutat att stänga vårdcentralen har RS krävt att landstinget går in och driver vårdcentralen i egen regi.
– Här i Tungelsta har vi två äldreboenden och hela 900 nya bostäder som byggs. Här måste det finnas en vårdcentral! Det är en skandal att den borgerliga landstingsledningen struntat i sitt ansvar och uppmanat 6 000 listade patienter att istället ta sig till andra redan överbelamrade vårdcentraler, sa RS kommunfullmäktigeledamot Lina Rigney Thörnblom.
 Många skrev på partiets protestlista och tog med sig flygblad.
RS har ställt Haninges kommunalråd Meeri Wasberg (S) mot väggen i kommunfullmäktige och debatterat med landstingets Hälso-och sjukvårdsråd Anna Starbrink (L) i en fullsatt Tungelsta kyrka om varför de inte agerar för att landstinget öppnar en vårdcentral i egen regi.
På protestmötet i Tungelsta kyrka var kritiken mot privatiseringseländet stor och många talare gick upp och stämde upp bakom kravet på en offentligt driven vårdcentral.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.