tisdag 10 oktober 2017

Rättvisepartiet Socialisterna kräver säkrare gårdsgator och farthinder i Jordbro

Lina Rigney Thörnbloms (RS) utfrågning av Stadsbyggnadsnämndens ordförande Göran Svensson (S) i kommunfullmäktige igår

Lina Rigney Thörnblom (RS)
– Rättvisepartiet Socialisterna har blivit kontaktade av flera föräldrar som är oroliga över trafiksituationen i Jordbro, framför allt på Moränvägen som är ett gångfartsområde [där all trafik ske ske på de gåendes villkor]. Trots att det har funnits farthinder i form av slalompelare har det fått motsatt effekt då folk gasar på mellan dem. Min fråga är vad Stadsbyggnadsnämnden, och du Göran Svensson tänker göra för att förhindra att en olycka sker på Moränvägen?, frågade Lina Rigney Thörnblom (RS) Stadsbyggnadsnämndens ordförande under gårdagens kommunfullmäktige. 
Göran Svensson (S) svarade att när byggandet av bostäder är klart så kommer trafiksituationen att ses över på Moränvägen men innan dess går inget att göra, att det är redan svårt för byggföretagens lastbilar att ta sig in och ut.
– Bostadsbyggandet innebär att det så klart är problematiskt. Men risken för en olycka är stor oavsett. Även på gångvägen från Moränvägen upp till kyrkan och Jordbro centrum körs det snabbt och utan hinder, fortsatte Lina Rigney Thörnblom (RS).  
Göran Svensson avslutade med att hålla med om att fortkörningen är ett problem och att han ska ta upp fortkörning och trafik på gångvägar på nästa samarbetsmöte med polisen. 

Läs också:
> Kampanj för ett tryggare Jordbro: "Vi ska ta vår ort tillbaka"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.