onsdag 12 september 2018

Seger: Rudan är räddat – förslaget på bilbro skrotas

En av Rättvisepartiet Socialisternas kampanjdagar mot bilbro vid Rudan.

Rättvisepartiet Socialisterna tackar alla som protesterat och skapat opinion


Flera av de partier som drivit på för att bygga en bilbro till Rudans friluftsområde har backat som ett resultat av den överväldigande opinionen. Strax innan valet bytte Liberalerna till att de vill folkomrösta om bilbron, dagen innan valet gick Moderaterna ut med att det inte inte längre driver frågan om bilbro till Rudan, Socialdemokraterna förnekar att de ens stött idéen (trots avsiktsförklaringen de skrev) och Sverigedemokraterna har också backat.
"I början när vi började kampanja kände ingen till planerna om bilbro, eller vissa partiers ännu mer extrema idéer om lyxbostäder. Istället för ett beslut i smyg blev det stark opinion"
Mattias Bernhardsson (RS)
Det finns alltså inget politiskt stöd för bilbroförslaget i dagsläget.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla som gjort insatser för att stoppa förslaget. Opinion och protester lönar sig!, skriver Mattias Bernhardsson, Rättvisepartiet Socialisterna, på sidan Rädda Rudans friluftsområde, vilken han tog initiativ till tidigare i år.
Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för att rädda ett 10-tal hotade naturområden i Haninge. Mattias och Rättvisepartiet Socialisterna tog därför initiativ till kampanjen Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap förra året. I år har Rättvisepartiet Socialisterna haft kampanj mot bilbron till Rudan och under tiden har opinionen mot bilbroförslaget växt i styrka.
– I början när vi började kampanja kände ingen till planerna om bilbro, eller vissa partiers ännu mer extrema idéer om lyxbostäder. Vi bidrog till att göra Rudans framtid till en valfråga och en växande opinion har pressat bilbro- och exploateringspartierna i frågan. Helst hade S, M, L, KD och SD velat driva igenom exploateringen i smyg. Nu har de släppt frågan helt enkelt för att opinionen är för stark.
– Rudan är landets mest pendel- och centrumnära badplats och friluftsområde, ingen behöver ta bilen hit. En bilbro, asfaltsväg och stora asfalterade parkeringar skulle förstöra en stor del av upplevelsen för alla som badar, har picnic, fiskar eller motionerar. Rudan är jätteviktigt för tusentals barnfamiljer som inte har råd att åka på långväga semestrar, fortsätter Mattias.
Om förslaget om bilbro eller lyxbostäder återupplivas samlar vi till motstånd igen. Därför behåller vi sidan Rädda Rudans friluftsområde och bevakar frågan.

Läs också:
> Exploateringen av Söderbyskogen stoppas
> Vildmarken Nybysjö på Ornö räddas från skövling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.