torsdag 6 september 2018

SD kallade elever "hora" och "apa" på gymnasieskola i Haninge


Sverigedemokraternas politiker kallade elever för "hora" och "apa" på Fredrika Bremer-gymnasiet i samband med valdebatten

Igår anordnade Haninge kommun valdebatt på Haninges största gymnasieskola Fredrika Bremer. Medan Rättvisepartiet Socialisterna utestängdes från debatten – trots att vi sitter i kommunfullmäktige – tilläts Sverigedemokraterna att delta och stå kvar med informationsbord efter att de kallat elever för ”hora” och  ”apa”.
Det var även kvinnor som blev tillsagda att ta av sig slöjan och när en ung man på skolan frågade en av Sverigedemokratena vad skillnaden var mellan dem blev svaret ”jag är vit och du är svart”(!)

Under hela besöket stod upprörda elever runt Sverigedemokraternas bord och debatterade och ifrågasatte deras rasism och sexism, något SD uppenbarligen inte varit beredda på och tio poliser behövde eskortera ut representanterna från skolan.

SD representerades av kommunfullmäktigeledamöterna Christian Lindefjärd och Kennerth Waltersson. Deras rasism och kvinnohat är långt ifrån dold men Fredrika Bremers elever visar tydligt hur de inte accepterar att SD får sprida sin dynga oemotsagt.
"Beslutet att utestänga Rättvisepartiet Socialisterna från valdebatten igår såväl som i februari var politiskt"
Att Rättvisepartiet Socialisterna som är den mest kämpande antirasistiska kraften i och utanför kommunfullmäktige i Haninge utestängs från valdebatten medan SD fick fortsätta att kränka elever på deras egen skola är en skandal. Beslutet att utestänga Rättvisepartiet Socialisterna från valdebatten igår såväl som i februari var politiskt.
Dagens händelse visar på behovet av en antirasistisk rörelse, inte bara innan utan framför allt efter valet. Kom med i det nystartade nätverket Haninge mot rasism!

> Här hittar du nystartade Haninge mot rasism 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.