onsdag 18 maj 2022

Succé för "lilla valrörelsen"

Samling för massflygbladsutdelning i Jordbros brevlådor

Det kämpande arbetaralternativet tjuvstartade valkampanjen inför kommunvalet i Haninge 11 september

av Robert Bielecki // Artikel i Offensiv
- - -

Rättvisepartiet Socialisterna bygger nätverk, kampanjer och motstånd tillsammans med hyresaktivister, välfärdsanställda och klimatkämpar hela tiden. Vi är ute på gator och torg flera gånger i veckan för att sprida och bygga såväl vårt eget parti som våra kampanjer. Under ”lilla valrörelsen” i Haninge ökade vi takten.

Flygblad, blues och kaffe vid Jordbro industriområde

I tio dagar har Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge haft något som vi kallar för ”lilla valrörelsen”. Det innebär att vi varje dag under dessa tio dagar har varit ute på mornar, eftermiddagar och kvällar för att sprida vår socialistiska politik. 
Vi hade kampanj i Handen, Brandbergen, Jordbro, Västerhaninge, Tungelsta och Vendelsö.
Vi har kunnat informera om alla kampanjer och frågor vi har drivit i Haninge sedan förra valet – stoppat skogsavverkningar, räddat fritidsgårdar, stoppat nedläggning av nattdagis, vunnit tillbaka friskvårdsersättning för kommunanställda, förhindrat nedskärningar på förskolan för att nämna några saker som vi har gjort tillsammans med andra.

Kampanj vid bussterminalen i Handen

Det var en succé, med otroligt bra respons. Utöver att vi delade ut över 9 000 flygblad i brevlådor runtom i Haninge samlade vi också in 5 622 kronor till kampen. 140 lösnummer av vår tidning Offensiv och över 20 nya prenumerationer såldes, och flera nya intresserade till att bli medlemmar tillkom.

Stormötet som RS Haninge anordnade skickade också sin solidaritet till aborträttskampen i USA (Foto: Natalia Medina)

Flera sa att ”Självklart röstar jag återigen på Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kommunval”. Och ett socialistiskt alternativ är mer nödvändigt än någonsin när även V har kraschat in i militarismen och borgfreden med sitt stöd till 2 procent av BNP till ”försvaret”.
Vi är de enda som kandiderar på arbetarlön, där hela överskottet för arvoden går direkt till kampen. Vi är megafonen inne i kommunfullmäktige för kampen vi bygger och stöttar utanför. Vi är folkets spioner, som direkt informerar och bygger upp ett motstånd när nedskärningar eller andra försämringar planeras. Därför behövs vi i kommunfullmäktige.

Rösta på Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet i Haninge den 11 september.  

Kampanj i Tungelsta mot 12-timmarspass och nedskärningar i äldreomsorgen – och för Rättvisepartiet Socialisterna i kommunvalet förstås, med Mahir Koçak (till vänster), taxichaufför och kandidat nr 12 på vår kommunvalsedel, känd för kampanjen som vann kollektivavtalsvillkor inom Haninges färdtjänst.

Möte med Rättvisepartiet Socialisterna i Jordbro. Robert Bielecki talar, kandidat nr tre på kommunvalsdeln.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.