måndag 23 november 2009

Demonstrera för ett nazistfritt Stockholm 28 november

Den 28 november utlyser den så kallade Svenska motståndsrörelsen (SMR) en manifestation och marsch genom Stockholm. Mot detta har Nätverket Stockholm nazistfri zon, som Rättvisepartiet Socialisterna är en del av, tagit initiativ till en antirasistisk protest som hålls på Sergels torg, kl 12.00.
Nätverket Stockholm nazistfri zon samlar invandrarföreningar, fackklubbar och alla som är intresserade att mobilisera vanligt folk att sätta stopp på nazisterna.
Efter andra nazistorganisationers misslyckande med att återinföra den 30 november som en högtidsdag i­fjol, försöker nu SMR att lansera ytterligare en. SMR har gång på gång visat att deras samlingar är direkt kopplade till våld om de inte stoppas av allmänhe­ten. Men de har också flera gånger mött motstånd från allmänheten och våld har därmed undvikits, som i Nyköping och Göteborg 2008, i Skellefteå den 6 juni, samt i Luleå förra helgen.
Den 28 november säger vi nej till fler rasistiska högtidsdagar och nazistmarscher och uppmanar alla motståndare till rasism och nazism att delta i protesterna kl 12.00 på Sergels torg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.