torsdag 7 april 2022

Respektera blockaden: Stoppa ryska fartyg med olja och gas

Foto: Mattias Bernhardsson

Rättvisepartiet Socialisternas fackliga kommitté och fackligt aktivas krav till politikerna (S, M, C, L, MP och V) som styr de kommunägda hamnarna

Här publicerar vi Rättvisepartiet Socialisternas öppna brev till de politiskt styra och kommunägda hamnarna i regionen. DU kan också protestera: Se längst ned i artikeln.


"Till styrelse och politiker i Nynäshamn Mark AB, Kapellskärs Hamn AB och Stockholms Hamnar AB: 
Att släppa igenom rysk olja och gas i svenska hamnar innebär en finansiering av kriget i Ukraina samt krigsbrotten mot civila. Svenska Hamnarbetarförbundet beslöt därför den 17 mars att inleda en blockad mot ryska fartyg och fartyg med ryska varor.

Ändå släpptes det nederländskt flaggade fartyget Coral Energice från den ryska hamnen Vysotsk in till Nynäshamn med en last av flytande naturgas. Orsaken är att det finska energibolaget Gasum uppgett att man kommer fortsätta handla med Ryssland. Det är anmärkningsvärt att rysk gas tas emot i hamnen samtidigt som ukrainska flyktingar som flytt för sina liv anländer via Polenfärjan.

Att beslutsrätten om huruvida kriget ska gödas med svenska pengar är upptill varje vinstdrivande företag är absurt. Nynäshamn Mark AB, Kapellskärs Hamn AB och Stockholms Hamnar AB ägs av skattebetalarna och styrs av politiker och måste omedelbart fatta det brådskande beslutet att porta fartyg och varor i hamnarna i enlighet med Hamnarbetarförbundets blockad.

Rättvisepartiet Socialisternas fackliga kommitté: Katja Raetz, Mattias Bernhardsson, Petri Myllykoski, Jonas Brännberg, Raymond Stokki; och fackligt förtroendevalda medlemmarna Louise Strömbäck, Susann Högye-Bäckman, Ida von Rosen, Rolf Magnusson och Ann-Christine Holmström".
DU kan också protestera:
> Här finns styrelselistor för respektive hamn och lista på ledningsgruppen
> Här är mailadresserna till politikerna (S, M, C, L, MP och V) som sitter de olika styrelserna i klump:

harry.bouveng@nynashamn.se
patrik.isestad@nynashamn.se
ann.karlsson@vansterpartiet.se
fredrik.lindstal@stockholm.se
romagebre@hotmail.com
ulla.sjobergh@stockholm.se
lars.jilmstad@stockholm.se
jonas.nilsson@stockholm.se
erik@nordman.org
pontus.piazzolla+politik@gmail.com
bino.drummond@norrtalje.se
ulrika.falk@norrtalje.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.