tisdag 8 mars 2011

Moderaterna osynliggör HBT-personer

Sanna Tefke (RS) talar i kommunfullmäktige

Under måndagens kommunfullmäktige diskuterades vad kommunens demokratiberedning ska arbeta med, inklusive handikappsrådet och JIM-kommittéen (jämställdhet, integration och mångfald). Rättvisepartiet Socialisterna var det enda partiet som hade några som helst ändringsförslag.
Sanna Tefke, RS ersättare i kommunfullmäktige föreslog att kommunen ska arbeta, inte bara mot rasism och främlingsfientlighet som det stod skrivet, utan också mot homofobi och för att förbättra situationen för HBT-personer (homo-, bi- och transsexuella). RS föreslog också att kommunen slutar använda begreppet handikappade om de funktionhindrade, då det är ålderdomligt och felaktigt.
Martina Mossberg från Moderaterna svarade att kommunen visst jobbar mot homofobi, även om det inte står så i demokratiberedningens uppgifter. Det faller under diskrimineringslagstiftningen vilken nämns i förslaget, sa Mossberg (M) som tyckte att man inte kunde nämna "alla grupper" i samhället som är utsatta.
- Detta visar hur HBT-personer osynliggjörs, svarade Tefke (RS). RS anser inte att homofobin "bara" är en av många problem. Ingen annan grupp i samhället löper lika stor risk att utsättas för våld! Och det homofoba våldet har ökat drastiskt.
RS ändringsförslag gick till votering och röstades ner med siffrorna 46 mot, 10 för och 2 som avstod. Förutom RS två röster, röstade de två vänsterpartisterna för förslaget och sex socialdemokrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.