onsdag 25 maj 2011

100 i blockad för att stoppa massutvisning till Irak

Tisdagen den 24:e maj, skulle polis och Migrationsverk massutvisa runt 36 irakiska flyktingar. Asylrörelsen, där bl a 'Ingen människa är illegal' och Rättvisepartiet Socialisterna ingår, mobiliserade hundra personer till en flera timmar lång blockad av förvaret.
När medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna kom fram så hade polisen redan spärrat av vägen. Vid detta tillfälle beslöt aktivisterna sig för att ha en blockad runt hela förvaret där polisavspärrningarna går. Detta möttes inte vänligt av polisen och vid flera tillfällen tog polisen till våld. Vid ett av tillfällena gick polis till attack mot en bil som några asylkämpar satt i och slog sönder varenda ruta på bilen, bände sönder dörrarna och försökte slå ned aktivisterna i bilen.
I över två timmar hölls blockaden. Till slut tog polisen ytterligare en hårdare ton, bände personer till marken och försökte omhänderta aktivister. Dock kunde de inte göra detta då andra aktivister fritog direkt de omhändertagna.
Vid kl 22.00, lyckades polisen köra iväg de irakiska flyktingarna.
– Detta var en bra aktion för den växande asylrörelsen och visar att styrkeförhållandena kan ändras till vår fördel. Vi var hundra aktivister idag, tänk vad vi kan åstakomma när vi blir 500 som blockerar ett flyktingförvar, eller som i Danmark 8000, säger Ruben Derkert från Rättvisepartiet Socialisterna.

DN1 DN2

7 kommentarer:

 1. Grymt jobbat kamrater! Nästa gång stoppar vi det

  SvaraRadera
 2. Finns någon dokumentation?

  SvaraRadera
 3. Tycker det låter som straffbara handlingar. Är ni en kriminell organisation?

  Mvh
  Sten

  SvaraRadera
 4. ->Sten
  vem e d som e kriminel egentligen?

  SvaraRadera
 5. Ni motverkar polis och lag? Låter kriminellt.

  SvaraRadera
 6. Sten, svenska staten utvisar folk till tortyr och avrättningar, vilket strider mot de grundläggande mänsliga rättigheterna, och FN:s barnkonventionen. Vem är det som är kriminell?

  SvaraRadera
 7. Vet någon hur det har gått för dessa flyktingar sedan de blev utvisade? och hur gick det för dem som deltog i blockaden?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.