torsdag 26 maj 2011

Rör inte lärarna på Centrum Vux!

Idag träffade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Haninge flera lärare och elever på Centrum Vux i Haninge. Dler Rashtiani, elev och medlem i RS, säger att minst tre lärare ska avskedas; en geografilärare, en matematiklärare och en svenskalärare. De kommer förmodligen att förflyttas till andra lärartjänster inom Haninge kommun, men det är inte helt säkert att det finns några enligt lärarna.
Det sägs att det är för få som söker till Centrum vux, vilket är borgarnas standardargument när det ska skäras ner. Men som vanligt ser verkligheten helt annorlunda ut. För några år sedan la politikerna ner Barn- och Fritidsutbildningen på centrum vux och tog bort lärare från en flera utbildningar – inte undra på att färre söker till vuxenutbildningen. RS kräver att kommunen istället rustar upp Centrum Vux och erbjuder fler utbildningar att välja mellan.
RS berättade om sina erfarenheter av kamp för att försvara skolan, om styrkan i kampanjer och protester samt att det egentligen aldrig är för sent att agera. Många är intresserade av att göra något och kämpa för att behålla sina lärare.
Ruben Derkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.