onsdag 15 juni 2011

Blockad mot tvångsutvisning möttes av polisvåld

Den 15 juni genomförde Migrationsverket och polisen ytterligare en massutvisning av flyktingar till krigets Irak. Sveriges regering och migrationsverket har arrogant påstått att det som sker i Irak är ett missförstånd och inte en väpnad konflikt. Därför är Sverige ett av de få länder som utvisar flyktingar till Bagdad. Den brutala flyktingpolitik som Sverige står för innebär att andra länder i Europa skickar flyktingar till Sverige för att på så vis kunna utvisa till Irak.

Hugo Witting från RS grips av polis

Redan kl 14.00 var ett tiotal poliser, uniformerade och civilklädda, på plats i Stockholm C, vid perrongen där pendeltåget mot Märsta avgår och spanade på asylaktivister. Polisen försökte skrämma folk från att kliva på tåget genom att blockera ingångarna.
Rättvisepartiet Socialisterna, Ingen människa är Illegal och Aktion Mot Deportation blockerade de tre vägarna från förvaret i Märsta som kunde användas för utvisningen.
Innan klockan hann bli 18.00 gick polisen till attack mot aktivister på en av blockaderna. Två RS-medlemmar blev attackerade brutalt, varav Hugo Witting tvingades till akuten för en blödning från örat och muskelskador i benet. Med batongslag gick polisen till attack på aktivister som satt i en kedja, där totalt 12 personer blev omhändertagna.
– Efter de slagit oss blodiga satte de på oss handfängsel och satte oss i en piketbil, berättar Hugo.
Totalt tre aktivister blev delgivna misstanke om ohörsamhet mot ordningsmakten samt våldsamt motstånd, inklusive Hugo.
– Menar de när de vred på mig och tryckte mitt ansikte mot asfalten? Min arm låg under min kropp och en polis tryckte med sin fot på ryggen på mig jag kunde inte få fram den, frågar Hugo som berättar att det inte förekom något våldsamt motstånd alls.
Runt klockan 22.00 gick polisen återigen till attack mot blockaden, den här gången med pepparspray.
– Polisen brutala taktik var att gå till attack och tvinga oss åt sidan. Flera personer trycktes ned på marken så att de skulle kunna utvisa flyktingar till en osäker framtid, berättar Ruben Derkert från RS.
Rättvisepartiet Socialisterna fördömer polisens brutala angrepp. Polisens alltmer våldsamma roll är en del av högerpolitiken som innebär att papperslösa och invandrare utnyttjas som billig arbetskraft och utvisas till krig och förtryck. Kampen för rätten till asyl också är en kamp mot högerpolitiken och för kämpande fackföreningar.
Amer Mohammed Ali

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.